21f84f35f1_-f2000.png

Veltens en Geuze eisen overwinningen op

23-04-2017

Op de snelle, smalle, listige en schijnbaar voor deze wagens ontworpen baan, ging weer een groot startveld van start in de F2000. Maar liefst 27 wagens stonden op de grid voor twee mooie races.

 

 

Klassementsleider Koldeweij kreeg al in de kwali last van technische problemen, maar mocht de race vanaf plek 2 starten. Hij en leider Veltens rijden langzaam van Karreman weg, die verrast wordt bij het op een ronde zetten van een achterblijver waardoor Correa Alves de derde plek weet op te eisen.

 

De technische problemen van Koldeweij worden helaas dusdanig dat hij de tweede race niet eens van start kan gaan. Wouter Bosschieter vertrekt van pole. Door problemen van Karreman in de eerste ronde is het Correa Alves die al snel op plek 2 ligt, met William Geuze in zijn nek. In ronde 4 raakt Correa Alves die plek kwijt, maar weet zich knap terug te vechten. Geuze neemt met een knap inhaalmanoeuvre binnendoor op Bosschieter de leiding in de wedstrijd over en staat deze niet meer af. Ondanks een rondenlang gevecht met Correa Alves weet Bosschieter toch als tweede te eindigen.

 

Veltens is de nieuwe kampioenschapsleider met een voorsprong van 7 punten op de ongelukkige Koldeweij. In de cupklasse leidt Karreman nu met 2 punten voorsprong op Peeters.

terug
Race mee
rF2 Server info