9f0503e034_dtcc.png

Smits en de Jong verdelen de bloemen op Poznan

05-03-2017

Sven Smits en Robin de Jong hebben de overwinningen gedeeld op het circuit van Poznan tijdens de tweede ronde in het DTCC.

 

De Jong pakte de pole voor Kuipers en Jeroen Brink. Zoals dit seizoen geintroduceerd werd de top 15 van de kwalificatie omgedraaid voor race 1 en was het Jeroen Meijer die van pole mocht vertrekken. De lange eerste bocht op Poznan heeft in het verleden wel eens voor slachtoffers gezorgd maar dit keer kwam iedereen er redelijk door. Kuipers en de Jong kwamen met elkaar in aanraking in bocht 3 en Kuipers besloot hierop om direct in de eerste ronde naar binnen te gaan. Uiteindelijk leverde dit de 5e positie op. De Jong ging een paar ronde later, maar de grote winnaars van de pitstops waren Gerben Kelly en Sven Smits. Kelly moest uiteindelijk zijn meerdere erkenning in de Jong en kwam uiteindelijk als 3e over de streep. Smits verraste en won de race voor de Jong.

 

In race 2 reden de Jong en Kuipers weg van de rest en kwamen als eerste en tweede over de streep. De winnaar van race 1 Sven Smits kwam niet verder dan de 6e plaats en er was een eerste podium dit seizoen voor Lennart Lippens.

 

De volgende race is over twee weken op het circuit van Mid-Ohio.

terug
Race mee
rF2 Server info