9f0503e034_dtcc.png

Van Buren pakt dubbel op Zandvoort

19-02-2017

Rudy van Buren heeft beide races in het openingsweekend van het DTCC kampioenschap gewonnen. De start van het seizoen vond plaats op Circuit Park Zandvoort waarbij er voor het eerst een verplichte pitstop moest worden gemaakt.

 

De startopstelling in race werd bepaald door de top van 15 de kwalificatie om te draaien. Een nieuwe beproeving voor een hoop rijders en zo was er dus ook ruimte voor wat strategie. Van Buren en de Jong doken naar binnen in de eerste ronde en dat betaalde uit. Nadat iedereen naar binnen was geweest reden van Buren en de Jong op de plekken 1 en 2. Bram Kuipers die later naar binnen ging kon als 3e aansluiten en mocht de gang naar het podium maken. Ruben Schenkel werd keurig 4e.

 

In de tweede race was alles weer normaal en werd er gestart zoals er werd gekwalificeert. Van Buren kende een goede start en en hoefde niet meer om te kijken. De Jong kwam minder goed van zijn plek en verloor een positie aan Sven Smits. In de tweede ronde kon de Jong de positie weer overnemen. Patrick Smid probeerde een andere strategie en dat leek even te werken, maar hij viel uiteindelijk terug. Smits en Kuipers waren in een fel gevecht verwikkeld om de 4e plek. Kuipers viel echter terug door een tijdstraf. Van Buren won voor de Jong en Gerben Kelly.

 

De volgende race is over twee weken op het circuit van Poznan.

terug
Race mee
rF2 Server info