ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren gaat verder waar hij gebleven was

16-02-2017

De seizoensstart van het nieuwe GT kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland werd verreden op het circuit van Sebring, en regerend kampioen Kevin van Dooren ging verder waar hij het afgelopen seizoen gebleven was, namelijk: domineren. Van Dooren won zowel de kwalificatie- als de hoofdrace en begon op de best mogelijke manier in een voor hem nieuwe Corvette. 

 


Roy de Muinck kwalificeerde zich als tweede, maar kon het tempo van Van Dooren niet bijhouden en leek ook last te hebben van wat onbalans, waardoor Hoogterp daarvan kon profiteren en zo naar de tweede positie kon rijden. De Muinck completeerde het podium.

 

Het zonnetje zakte op het circuit van Sebring voor aanvang van de hoofdrace, waarbij van Dooren rustig de race kon controleren. Roy de Muinck crashte zijn auto bij het opsturen van het rechte stuk en moest opgeven. Zo veranderde er weinig aan de kop van het veld. Van Dooren won voor Hoogterp en de Jong, voor de sterk rijdende Tom Schenkels, terwijl Martijn Huisers zijn beste resultaat uit zijn GT-carriere behaalde met een vijfde positie. 

De volgende race is over twee weken, op het circuit van Imola.

terug
Race mee
rF2 Server info