21f84f35f1_-f2000.png

Koldeweij en Gijsen winnen eerste races 2017-1

12-02-2017

Met zeer goed bezette deelnemersvelden (meer dan 30 man aan de start!)gingen vandaag de eerste twee races van de nieuwe F2000-klasse van start. Koldeweij reed zich overtuigend naar pole en won de eerste race met overmacht. Provinciegenoot Kelly ziet hem met lede ogen aan de horizon vertrekken en moet zich in eerste instantie Ensing van het lijf houden. Laatstgenoemde rijdt dit jaar in een ongebruikelijke kleurstelling, omdat het zo kenmerkende geel op zijn wagen ontbreekt. Geuze pakt in ronde 17 de laatste podiumplek van Ensing over en zo is het eerste podium een feit. De uit de toerwagenraces bekende Smid eindigt op een knappe 5e plek.

 

In race 2 wordt de top-8 van de eerste race omgedraaid, waardoor Sonderwal vanaf de eerste plek mag starten. Het is echter Gijsen die na twee bochten aan kop ligt. Achter de kop is het een groot slachtveld, met Smid en Koldeweij als belangrijkste slachtoffers. Nadat de kruitdampen zijn opgetrokken is het stuivertje wisselen aan de kop tussen Gijsen, van de Graaf en Ensing. Daarachter is ook een mooi gevecht tussen Heijnen, Karreman en Bontenbal gaande. Gijsen weet zijn wagen nét voor Ensing over de finish te krijgen en wint zo de tweede race.

 

Als deze races een voorbode zijn voor de rest van het seizoen, dan ziet het er zeer goed uit voor deze klasse en de kijkers van de livestreams.

terug
Race mee
rF2 Server info