9f0503e034_dtcc.png

Koldeweij en De Ruijter pakken winst in Assen

18-12-2016

De seizoensafsluiter van het 2016-II seizoen in de SRVN DTCC klasse werd gehouden op het circuit van Assen. Lars Koldeweij won de eerste race, terwijl de tweede race een prooi werd voor René de Ruijter, die daarmee zijn eerste overwinning bij SRVN behaalde.

 

Dat er regen werd voorspeld op deze slotavond, dat was al duidelijk. Maar desondanks werd het hele veld verrast met het feit dat de regen vrij vroeg in de wedstrijd viel. Een tactisch schouwspel was het gevolg, de leiders besloten naar binnen te gaan voor een bandenstop, terwijl enkele rijders uit het middenveld besloten om toch op de profielloze slicks door te blijven rijden. 

 

Uiteindelijk bleken de regenbanden de beste keuze te zijn en won Koldeweij de laatste 'hoofdrace' van het seizoen. 

 

De top 14 werd omgedraaid waardoor Ger Peeters van pole mocht vertrekken, hij kon daar echter niet lang van genieten in een race die door menig rijder al op regenbanden werd aangevangen. Dit leek de beste keuze te zijn, want al na 2 rondes viel het hemelwater weer op het TT Circuit in Assen. Glenn Bontenbal profiteerde en reed kortstondig aan de leiding, totdat hij naar binnen moest voor een tijdstraf dankzij het niet respecteren van de tracklimits, hierdoor kon Pieter Brandsma de leiding overnemen, maar ook hij moest een extra gang door de pitstraat maken. René de Ruijter pakte de leiding over, en ondanks druk van achteren van onder andere Robin de Jong, behield hij die leidende positie om zo zijn eerste overwinning bij SRVN te behalen.

 

Daarachter was het een mooie strijd om de DTC-cup waarbij Kai Karreman in de slotrace genoeg punten pakte, om uiteindelijk op gelijke hoogte te komen met de leider tot dan toe Martin Baltus. Karreman pakt echter de DTC-cup vanwege meer overwinningen in die klasse.

terug
Race mee
rF2 Server info