ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren kampioen na uitvalbeurt Beelen

24-11-2016

De voorlaatste ronde van het SRVN GT Kampioenschap werd verreden op het hogesnelheidscircuit van Monza, waarbij Kevin van Dooren wederom heer en meester was, en dat levert hem de titel in het GT kampioenschap op, mede dankzij het wegvallen van zijn directe concurrent en teamgenoot Bram Beelen. De kwalificatierace liet al zien dat er fraaie slipstreamgevechten mogelijk waren op de lange rechte stukken in Monza, waarbij Van Dooren vanaf de pole position rustig kon wegrijden naar zijn 9e overwinning op rij, een reeks die al begon in Silverstone, bij de 3e ronde van dit kampioenschap.

 

Beelen werd 2e voor René Hoogterp, die zich vanaf de 8e plaats naar voren kon vechten en profiteerde van een ploffende motor bij Roy de Muinck. René de Ruijter eindigde op een keurige 4e positie, zijn beste resultaat van het seizoen.Bram Beelen zag zijn kansen voor de titel in rook op gaan toen zijn PC technische problemen kende in de opwarmronde en op dat moment was Kevin van Dooren al zeker van het kampioenschap. Van Dooren leidde de hoofdrace dan ook direct, Hoogterp viel wat terug in de eerste chicane, gevolgd door een mooie strijd tussen de beide naamgenoten om de tweede positie in de wedstrijd.

 

Hoogterp zag echter zijn race vroegtijdig ten einde komen vanwege technische problemen. Roy de Muinck en Wilbert Velthove kenden een avond om snel te vergeten, De Muinck werd namelijk door Velthove uit de race gereden in de 16e ronde van de wedstrijd na een remfout van laastgenoemde. Al met al veel uitvallers dus op het circuit in Monza. 


René de Ruijter kende juist zijn beste race-avond uit zijn prille SRVN carriere, had al een 4e positie in de eerste race, in de hoofdrace mocht hij voor het eerst naar het podium, met een keurige tweede positie. Kevin Heijnen completeerde het podium, na een fraaie inhaalrace. In de slotfase was er nog een flinke klap tussen Ruben Correa Alves en Ronald van Dijk. 

 


Kevin van Dooren is dus de kampioen in het 2016-II seizoen in het SRVN GT Kampioenschap, en volgt daarmee Kevin Rotting op. 

 

De seizoensafsluiter is over 2 weken, op het circuit van Imola.

terug
Race mee
rF2 Server info